Sunday, April 10, 2016

κούκλες

Από την Αίγυπτο προέρχονται πάνινες κούκλες από χοντρό λινό ή άλλο ύφασμα, γεμιστό με πάπυρο. Mary Hillier και άλλοι έχουν θεωρία ότι υπήρχαν περισσότερες μαλακό κούκλες έπαιξε με στον αρχαίο κόσμο, καθώς υπήρχαν πιθανώς ξύλινες κούκλες και κούκλες από άλλα υλικά. Όμως, μόνο φαίνεται να έχουν επιβιώσει στην Αίγυπτο, επειδή η ξηρές συνθήκες επιτρέπεται για τη διατήρησή τους.


Μαίρη Hillier σε "κούκλες και κατασκευαστές κούκλα" έδειξε καθήμενων κούκλες με ρεαλιστική αντιμετωπίζει και κουρέματα που έμοιαζαν με εκείνες που αφορούν κλασική μαρμάρινα αγάλματα. Αυτά έλειπαν όπλων, αλλά προφανώς είχε ψαλιδωτές όπλων σε ένα χρόνο. Κάλεσε αυτά τα στοιχεία θέατρο, και είναι ασαφές εάν είναι παιχνίδια ή όχι. Αρχαία εγγραφήςr Ξενοφών φέρεται ότι ασχολείται με μαριονέτες στα έργα του, και του Πλάτωνα διάσημο «αλληγορία της η σπηλιά» από «Δημοκρατίας» παραπέμπει σε Θέατρο σκιών ή στοιχεία σχετικά με τον τοίχο.
Πολλοί άλλοι συγγραφείς χαρακτηριστικό αρχαίων ελληνικών κούκλες και Σαπφώ, κλασικό ποιητής της αρχαιότητας άφησε μια ποιητική θραύσμα αφιερώνοντας την κούκλα της Αρτέμιδας, «περιφρονώ δεν το μικρό μοβ μανδύα της κούκλας μου.»

Αναπαραγωγή ΚΟΡΕ στοιχεία στη συλλογή μου, το ένα που κατασκευάζεται στην Ελλάδα, απεικονίζουν νεαρά κορίτσια πριν από τον γάμο, και είναι συχνά 2 ή 3 πόδια υψηλό και αντιπροσωπεύουν τάφος φιγούρες.Παίδαρο ελεφαντόδοντο κούκλες φορώντας απομεινάρια κοσμήματα σε χρυσό, και βρίσκονται συχνά στους τάφους μικρών κοριτσιών με τα απορρίματα του υφάσματος, ήταν τα στοιχεία πολυτέλειας αλλά πολλές τερακότα συνένωση κούκλες που υπάρχουν στο Μουσείο Μπενάκη και άλλα μουσεία της Ευρώπης ως απόδειξη ότι τα παιδιά του παιχνίδια όλων των τύπων υπήρξε. Όταν ήμουν 9, είδα μερικά από αυτά τον εαυτό μου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνακαι φώναξα στην πραγματικότητα από το συναισθηματικό αντίκτυπο.
ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ γράφει κούκλες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Βυζαντίου, 330-1453 μ.χ. οστών κούκλες με χαραγμένο αριθμοί και μεγάλα φωτεινά μάτια ήταν δημοφιλή. Αναφέρει η Επίτροπος Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως και συγγραφέας του ένα από The θείες λειτουργίες της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, στην ομοιότητα μεταξύ της χριστιανικής κούκλες σύγχρονο σ ' αυτόν και αρχαία κούκλες. Κούκλα ιθύνοντες εξακολουθεί να εργαστεί σε πηλό, πανί, κόκαλο, ελεφαντόδοντο και ξύλο, όπως είχαν 1000 χρόνια πριν. Κούκλες πωλήθηκαν από εργαστήρια.
Στο το Μοναστηράκι, αγόρασα ένα μαύρο μετάξι ελληνική κούκλα κούκλες κεφάλι, και άλλα σουβενίρ. Είδαμε επίσης παλαιά γερμανικά doll κεφάλια προς πώληση. ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ εικόνες κούκλες πολλά papier mache, κερί και σούπας με θαλασσινά, καθώς και Δρέσδη Γερμανικά χριστουγεννιάτικα στολίδια, κερί αγγέλους, και άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια δημοφιλή στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια τα τέλη του 19ου και του 20ού αιώνα. Γράφει αυτές τις λεγόμενες «Τύπου V» κούκλες ως κεφάλια που έρχονται σε ένα σημείο, και χρονολογούνται από τον πρώτο ως τον 12ο αιώνα. Εισήχθηκαν πανί γεμιστό σώματα, και μερικοί είχαν περούκες. Μου θυμίζουν μισό κούκλες των αρχών του 20ου αιώνα.
Σύμφωνα με Αργυριάδης, από τον 6ο αιώνα , συγγράμματα μιλούν για κούκλες μικρών κοριτσιών και τη σημασία τους. Pollucis Ονομαστικόν αναφέρει κούκλες στο έργο του, (Lib.IX. 127). Κατά τη διάρκεια αυτή τη φορά κούκλες που βρέθηκαν σε τάφους των παιδιών, και Argyridadis γράφει αυτά είναι σχεδόν σίγουρα παιχνίδια. Ειδωλολατρική προσκυνητές είχαν ακόμα τα ινδάλματά τους αυτή τη στιγμή, και κούκλες βρέθηκαν ακόμη και στους τάφους της χριστιανικής ενήλικες ως σύμβολα των ενηλίκων που εισέρχονται στη Βασιλεία των ουρανών ως μικρά παιδιά (Matthew XVIII, 3-4). Προφανώς, γράφει εκεί ήταν μια κοινή φράση Βυζαντινή εκεί παρατιθέμενη από Φαίδων Κουκουλές, «δεν παίζουμε με τις κούκλες.» Μια ενδιαφέρουσα σημείωση είναι ότι η αυτοκράτειρα Θεοδώρα θεωρούνται ιερές εικόνες της κούκλες. Θεωρώ ότι αυτό είναι ενδιαφέρουσα? εικονίδια έχουν ως στόχο να πάρει τη θέση του θρησκευτικά αγάλματα στην πρώιμη Εκκλησία, αλλά την ίδια στιγμή, άλλοι πολίτες θα είχε είδωλα και τελετουργικό στοιχεία ως μέρος της λατρείας τους. Άνθρωποι τιμώ και να αντιμετωπίσει τα εικονίδιά τους ως τρεις φιγούρες διαστάσεων, και πορτρέτα και εικόνες σαν αυτούς είναι πράγματι ξαδέρφια με τις δύο διαστάσεων και τρισδιάστατων εικόνων που λέμε κούκλες.

No comments:

Post a Comment