Wednesday, March 30, 2016

Bebe Gigoteur από Steiner,

Collectdolls.about.com

Theriault's.com
 

Σε μια αντίκα δείχνουν χρηματοδοτείται από χωνευτήρι παραγωγές, βρήκα κούκλα μου όνειρο στο περίπτερο διευθύνεται από αντίκες καλοκαιρινή κουζίνα. Αυτή είναι μια μέντα Bebe Gigoteur από Steiner, τόσο μια μηχανική και μιλάμε κούκλα με μεταλλικά μέρη. Ένας μηχανισμός φυσητήρων στο στήθος της της επιτρέπει να κλαίνε "μαμά".
Κάνω μία παύση εδώ να αναφέρω ότι όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για Steiner κούκλα θα πρέπει να συμβουλεύονται Dorothy του McGonagle καταπληκτικό book γι ' αυτούς, «Οι κούκλες του Jules Nicholas Steiner με ιστορική προοπτική.»
Bebe Gigoteur χρονολογείται από τη δεκαετία του 1880, πιθανώς 1885 ή έτσι.
Εδώ είναι ένα απόσπασμα από ένα dealer που έχει η δίδυμη κούκλα μου για πώληση:
«Αυτή σε κατάστημα ράφι κατάσταση, όλα τα πρωτότυπα με απερίγραπτα όμορφη Αρχική ιματισμό, συμπεριλαμβανομένων των διάφορων στρωμάτων των μπόλια και φράγκικων, που ταιριάζουν... καπό.... Φοράει την αρχική μοχέρ περούκα και... παντόφλες... Έχει ακόμη και το πρωτότυπο, ενσύρματο... σκουλαρίκια σε τρυπημένα αυτιά της... Το μπισκ κεφάλι είναι τελειότητα με καμία ζημία και όχι επισκευή.
Τα χέρια και τα πόδια είναι κατασκευασμένα από σύνθεση... Έχει ένα χαρτοκιβώτιο βαριά τον κορμό που είναι σε εξαιρετική, εύρωστη κατάσταση την οποία κατέχει τα μηχανικά μέρη. Το αρχικό κλειδί και μανιβέλα είναι στη διακριτικότητα και λειτουργούν καλά. Έχει... Ορισμός Χαρτοστάτης μάτια, ανοιχτό το στόμα με δύο σειρές των δοντιών «καρχαρίες» για τις οποίες ο Στάινερ είναι διάσημο, άνω και κάτω ζωγραφισμένα βλεφαρίδες, όμορφα φτερωτά φρύδια, χλωμός-σούπα με ελαφριά μάγουλο χρώμα, κόκκινη κουκκίδα ρουθούνια και ερυθρές ανταύγειες στην εσωτερική γωνία του κάθε τεμαχίου μάτι.»
Πολλά από τα Bebe Gigoteur κούκλες που φαίνονται να έρχονται ντυμένοι στα άσπρα φορέματα και καπό, και τουλάχιστον ένα παράδειγμα που έχω δει σε φωτογραφίες φοράει δερμάτινο γάντια.

Ιστορία του Steiner:


Jules Nicholas Steiner, 1832-1902, ήταν μια εταιρεία κατασκευής ρολογιών από το εμπόριο. Ήδη από το 1855, έλαβε τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για μηχανικές κούκλες. Στην πραγματικότητα, ειδικεύτηκε στη μηχανική κούκλες? όταν ήταν 23 ετών, που προφανώς κουρασμένος των ρολογιών και άνοιξε μια μηχανική κούκλα και εργοστάσιο παιχνιδιών.
Μίχαελ Στάινερ γεννήθηκε στη Ντιζόν, Γαλλία, μια ανύπαντρη μητέρα από την Ελβετία που ονομάζεται Louise Steiner. Γεννήθηκε ένας Ελβετός πολίτης λόγω της μητέρας [ακριβώς όπως εγώ γεννήθηκα στην Αθήνα ένας Αμερικανός πολίτης λόγω της μητέρας μου!].
Μεγάλωσε στην Haute Saone, η οποία ήταν μια περιοχή που φημίζεται για την μεγάλη ιστορία της παραγωγής ρολογιών. Haute Saone είναι μια όμορφη, κατάφυτη περιοχή της Γαλλίας, εξακολουθεί να είναι δημοφιλής με τους τουρίστες.
Το ενημερωτικό δελτίο τέχνης Rosalie Whyel Μουσείο της κούκλας, «Μικρά θαύματα», έχει ένα εξαιρετικό εισαγωγικό κομμάτι σε Steiner. Τον Ιανουάριο του 2011, το Μουσείο χαρακτήρισε ένα πρόγραμμα από Dorothy McGonagle που το φανταστικό βιβλίο που αναφέρεται ανωτέρω. Το πρόγραμμα έλαβε χώρα κατά το ειδικό έκθεμα στο πρώην θεωρείο αλλαγή Whyel ονομάζεται «Jules Steiner, το μεγάλος καινοτόμος.»
Το αξιοσημείωτο πράγμα σχετικά με Steiner είναι ότι δημιούργησε κούκλες κατά Τη χρυσή εποχή της κούκλα γενέσει [δείτε το εξαιρετικό βίντεο του Coleman «κούκλες της η χρυσή εποχή»], και κατά τη διάρκεια Το επιχρυσωμένο εποχή του το Victorians απεικονίζεται από την Edith Wharton στην το μυθιστόρημα «Η ηλικία της αθωότητας». Αυτό είναι επίσης περίπου ο χρόνος Ντεγκά δημιουργήθηκε Η μικρή χορεύτρια, όπου χρησιμοποιείται ένα γαλλικό μπισκ κούκλα ως μοντέλο.
Δεν θα ήταν το πρώτο ή το τελευταίο χρόνο μια αντίκα γαλλικό κούκλα εμπνευσμένη τέχνης. Joseph Cornell χρησιμοποιείται ένα Jumeau το shadowbox του «Bebe Marie.» Μια τρέχουσα καλλιτέχνες με το όνομα Τερέζα Oaxaca χρησιμοποιείται μια αναπαραγωγή Steiner, το σκίτσο, "Η γυναίκα κρατάει μια κούκλα Steiner Jules Nicholas". Οαχάκα είναι επίσης μια κούκλα παθιασμένος συλλέκτης με περίπου 2 δωδεκάδα κούκλες στο ατελιέ της, εκεί για να ενθουσιάσει και να εμπνεύσουν.
Πολλοί κούκλα καλλιτέχνες εµπνέονται από Steiner, καθώς και. Του Lindley ποιότητα αντίκες αναπαραγωγές τους δημιουργεί και έχει εκ νέου μια όμορφη κούκλα σειρά C. Κατά τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, Claire και Εύη Kidman του Ουισκόνσιν, ένας σύζυγος και η σύζυγος ομάδα, έκανε εκπληκτική αναπαραγωγή αντίκες κούκλες, συμπεριλαμβανομένων μια Steiner. Αγόρασα ένα από αυτά κούκλες που στάθηκε 14 ίντσες ή έτσι. Έχει μια μακρά, ρέει ξανθιά ανθρώπινη τρίχα περούκα και καστανά μάτια γυαλιού. Κοστούμι της είναι πλούσιο και κατάλληλα γίνεται από μετάξι λεβάντα με όλα τα εξαρτήματα και τις γαρνιτούρες. Kidman κούκλες που εμφανίζονται σε η γαϊτανάκι κούκλα για Το σπίτι πάνω στο βράχο. Ομόσπονδο κράτος του Οζ κούκλες επίσης κάνει εξαιρετική Steiner αναπαραγωγές.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Steiner, δείτε Carl αλεπού «η κούκλα», και την καταχώρηση στο Steiner στο Vol 1, The Collector's Εγκυκλοπαίδεια της κούκλες από την Colemans.

No comments:

Post a Comment