Tuesday, July 18, 2017

Κούκλες Armand Μασσαλία

Κούκλες Armand Μασσαλία: μια ενημέρωση
 
Για πολλούς από εμάς, η πρώτη κούκλα αντίκες που μπορούμε να προσθέσουμε στη συλλογή μας είναι μια Μασσαλία Armand. Δική μου είναι μικρός, περίπου 8 ίντσες, και ονομάζεται «Melinda» και εντάχθηκε στην οικογένεια κούκλα όταν ήμουν 11. Ήταν ντυμένος ως ένα ολλανδικό αγόρι στην ενδυμασία της Vollendam, με μια περούκα κοντή, πρησμένα καφέ μοχέρ με ένα κέντρο μέρος, σχεδόν μαύρο γυαλί, εν στάσει μάτια και ανοιχτό το στόμα με μικροσκοπικά δόντια. Ένα αστράγαλο χρειάζεται επισκευή. Πρόκειται για Χειροποίητη κούκλα μπισκ, που σημαίνει το χρώμα εφαρμόστηκε το bisque αφού απολύθηκε, δεν φωτιά σε το bisque ως πιό παλαιό bisque κούκλες.
 
Εγώ σχεδόν πέθανε για την αγάπη της.
 
Η μητέρα μου πήγε πίσω για την παλαιά εμφάνιση όπου πρώτα είδαμε Melinda, και έφερε το σπίτι της. Εμείς ξέντυτος της, και ανακάλυψε την πέντε τεμαχίων, παπιέ μασέ σώμα «ραβδί». Μαμά κολληθεί το πόδι της, και να επισκευαστεί η εργασία χρωμάτων με — λοσιόν καλαμίνα! Αυτή εξακολουθεί να φέρει ότι χρώμα δουλειά! Επιτόπου λίγο από το πηγούνι της μαμά αγγιχτούν επάνω με το δικό της κάνουν.
 
Από εκείνη την ημέρα, Μελίντα έχει ήταν ντυμένος ως ένα μικρό κορίτσι. Φοράει μικροσκοπικά μπαλαρίνες σε πόδια της, και δαντέλα, χλωμό μπλε φόρεμα και λευκό ψάθινο καπέλο. Της άλλαζα για τίποτα.
 
Λόγω Μελίντα, A & M κούκλες έχουν γίνει τα αγαπημένα. Alma Floradora, Rosebud, το όμορφο 1894, ένα μεγάλο, σπάνιο μεγέθους Dream Baby, Mabel, έναν τσιγγάνο, αρκετές Native American κούκλες και Σκωτίας κορίτσι ενώθηκαν μαζί μας.
 
Ένα πολύ μεγάλο 370 ήρθε σε μένα από τον φίλο μου Jim ρ. Είναι μέντα, και ποτέ δεν έχει παίξει με. Έχει ύπνο μπλε μάτια, φοράει ένα φόρεμα αντίκα πράσινο βελούδο, και της μοχέρ πρωτότυπο, Ξανθιά περούκα. Αυτό το φόρεμα είναι επί του παρόντος σε ένα A & M στο eBay, http://www.ebay.com/itm/Antique-22-BISQUE-HEAD-KID-LEATHER-BODY-DOLL-1913-ARMAND-MARSEILLE-370-EX-CON-/371230760001?pt=US_Dolls&hash=item566f13dc41, ώστε να μπορεί να έχει ένα εργοστάσιο φόρεμα. Όταν έφτασε στο γραφείο μου στο σχολείο, η νεαρή κοπέλα μπροστά έφερε στο τεράστιο κουτί, στη συνέχεια, ως ένα αστείο, που έπεσε στο πάτωμα! Έχω σχεδόν λιποθύμησε, αλλά η κούκλα ήταν το χειρότερο φθορά.
 
Ένα άλλο κεφάλι 390 μέντα είναι τόσο τέλεια όπως ένα ειδώλιο Meissen. Ποτέ δεν έχει επισυναφθεί σε ένα σώμα, και μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί ως πωλητής του demo.
 
Όταν διδάσκω μαθήματα στην πολυμορφία και τον πολιτισμό, ανέφερα Armand Μασσαλία.
 
Όπως πολλοί από εμάς γνωρίζουν, Armand Μασσαλίας, ιδρυτής της επιχείρησης, γεννήθηκε στα μέσα του 19ου c στην Αγία Πετρούπολη, Ρωσία, το παιδί της γαλλικής Huguenot γονείς. Σύμφωνα με Dollreference.com, έφυγε από τη Ρωσία με την οικογένειά του. Μετακόμισαν στη Γερμανία μετά το 1860.
 
Το 1884, Μασσαλία αγόρασε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών στο Sonneberg της Γερμανίας, του Ματίας Lambert. Το 1885, αγόρασε το εργοστάσιο πορσελάνης Liebermann & Wegescher στο Kopplesdorf.
 
Στο eBay αυτήν τη στιγμή, οι κούκλες της Μασσαλίας εύρος προσφορών από τις 19.00 έως πάνω από $3000. 00 για μια automaton με ένα κεφάλι A & M, κάποτε στη συλλογή Susan Μάνος. Πολλοί διατιμώνται κάτω από $150.00, αλλά αυτά δεν κλείνουν τις προσφορές.
 
Ίσως ο πιο παραγωγικός της κούκλα αποφάσεων για εκείνη την εποχή, λέγεται ότι έχουν κάνει πάνω από 1000 μπισκ κεφάλια την ημέρα. Πράγματι, 370 σημειώνονται κούκλα κεφάλια παιδί όργανα και 390 σημειώνονται κούκλα κεφάλια για συνένωση σύνθεση φορείς είναι οι πιο κοινές από τις κούκλες «κουκλίτσα που αντιμετωπίζουν», εξακολουθούν να γίνονται σε το 20s και ανακάλυπταν, ακόμα πολύτιμες από τους αρχικούς ιδιοκτήτες τώρα σε τους της δεκαετίας του 90 και πάνω.
 
Έκανε κούκλες για άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Κολούμπια για CM Bergman. Άλλο εμπορικό όνομα κεφάλια ή μοντέλα εκτός από αυτούς που αναφέρονται παραπάνω ήταν Bessie, αγάπη μου κούκλα, Δούκισσα, Lilly, Lissy, Μις εκατομμυριούχος, σύντροφος μου, αγαπητή μου, μου υπέροχο κούκλα, συμπαίκτης μου, μας Anne [ετικέτα διαβάζει P.D.G. Co.], Μαργαρίτα Dimple, ηλιοφάνεια, φίνο Dorothy και πραγματική κούκλα παιδί. Μερικοί από αυτούς διανεμήθηκαν από Sears.
 
Πολλά από τα έκαψαν κούκλα κεφάλια βρέθηκαν σε παλαιές χωματερές, ή θάβονται με μπουκάλια, ήταν Μασσαλία κεφάλια. Αγαπώ ακόμα να διάσωσης αυτά τα κεφάλια και τις κούκλες και να τους σε νέες κούκλες, αποκατασταθεί στην παλιά τους αίγλη.
 
Ενώ η πιο κοινή κούκλες, ακόμη και σε καλή κατάσταση, φέρει
 
 
 

No comments:

Post a Comment