Tuesday, June 20, 2017

More History of Black Dolls; Photos from Author


Μαύρο κούκλες έπαιξαν ρόλο στην ιστορία μας από το πρώτο παράδειγμα δημιουργήθηκε πριν από αιώνες. Κούκλες να πει την ιστορία των ανθρώπων που τα δημιούργησαν και είναι πορτρέτα από τους δημιουργούς τους με πολλούς τρόπους. Μαύρο κούκλες μιλούν από θάρρος, κουλτούρα, τέχνη και ιστορία που διαμόρφωσαν ανθρωπίνων προσπαθειών για χιλιετίες. Αρχαία Αφροδίτη φιγούρες με καλαμπόκι-κωπηλάτησε μαλλιά, αιγυπτιακή κουπί κούκλες και Ushabti, αρχαία στοιχεία σιδήρου από το Μπενίν, Nubian κούκλες και άλλοι μαρτυρούν αυτή κληρονομιά της μαύρη κούκλα αποφάσεων.


 
Στην Καλιφόρνια κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, το Rev. γ Laverne Ουίλιαμς, μια όμορφη κοπέλα και ευγενική οικοδέσποινα, πραγματοποιήθηκε μια εκπομπή αφιερωμένη στους καλλιτέχνες μαύρη κούκλα που ονομάζεται το Φεστιβάλ διακοπές από μαύρο κούκλες. R. John Wright, ΚΑΝΕ Magge κεφάλι, Floyd Bell, μεταφέρουν Lisle, Leo βρύα, Shindana παιχνίδια, έτσι ώστε πολλοί άλλοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες δημιούργησαν, πάρα πολύ. Η πρώην μου κούκλες ιστοσελίδα είχε εκπληκτικές εικόνες από όλα τα είδη των κούκλες του χρώματος και εθνικότητας. O. Winfrey υποτίθεται ότι είχε μια μεγάλη συλλογή, και τα τέλη Πάτρικ Κέλλυ, σχεδιαστής, είχε πάνω από 6000. Το λογότυπο του ήταν ένα μικροσκοπικό μαύρο ταρταρούγα μωρό κούκλα, μερικές φορές να γίνει σε έναν αριθμό pin. Πέρασα μόλις πάνω από ένα μεγάλο T-shirt τυπωμένο με ένα από αυτά. Ήταν για πώληση στο Nordstrom του. Ανόητη μου.


 
Λαϊκή κούκλες που γίνονται από τους σκλάβους είναι πολύτιμα κομμάτια της Americana ότι πείτε ιστορική πάλη και την αδικία, και μαύρο κούκλες κατασκευασμένα από ξύλο, θηλές, ξηροί καρποί, πανί, και άλλα υλικά είναι θέμα μουσεία και εκθέματα όλα δικά τους. Janet Pagter Johl έγραψε τους και τους απεικονίζεται στα βιβλία της και εκείνοι εικόνα εδώ είναι από ένα σημερινό έκθεμα μαύρο κούκλες στο το Figge Μουσείο Τέχνης, Ντάβενπορτ, ια. Είναι από το δ. Neff
Συλλογή, και αποτελούν μέρος του ένα έκθεμα από το Μουσείο Mingei. Ήμουν αρκετά τυχερός να ανταποκριθεί η ταλαντούχα γυναίκα που συλλέγονται τις κούκλες στο έκθεμα, αλλά και να παρακολουθήσουν το άνοιγμα και τη ρεσεψιόν.
 

Τα παραδείγματα που έχουν γίνει εν ανεπαρκεία περιλαμβάνουν κούκλες μαύρη κάλτσα που χωράει πάνω από την παλαιά μπουκάλια. Υπάρχουν παραδείγματα από αυτές και άλλες λαϊκές κούκλες Wendy Lavitt της Αμερικανικής λαϊκής κούκλες, Myla Perkins σειράς Black κούκλες και του Carl αλεπού Η κούκλα.
 
Μαύρο Kewpie, γνωστός και ως «Hottentots», είναι η πεμπτουσία κούκλα για το Φεβρουάριο? η Αγγελική Kewpies, αρχικά σχεδιαστεί από Rose O'Neill, αθλητικά μπλε φτερά και μια κόκκινη καρδιά, και το μαύρο παραδείγματα είναι εικονική, καθώς και. Το RJW «Hottentot» Kewpie ήταν απελευθέρωση το 2001, και είναι από πίλημα και συνένωση. Η κούκλα, φυσικά, σπορ την περίφημη κόκκινη καρδιά Kewpie, και είναι απλά αξιολάτρευτο!

 
Lenci και Norah Wellings έκανε Εξαιρετικό μαύρο κούκλες από τσόχα και βελούδο, και Madame Αλέξανδρος έδωσε καταπληκτικά και λεπτομερή παραδείγματα όλα αυτά τα χρόνια, κάποια πολύ σπάνια μοντέλα.
 
Μια άλλη εικονική μαύρη κούκλα, το Golliwog, εμπνεύστηκε, εν μέρει, από μια ερμηνεύτρια που σκιαγραφήθηκε από Toulouse Lautrec, «Chocolat». Αρχικά γεννήθηκε στη Βραζιλία, Chocolat ήταν ένα αστέρι κατά την εποχή του Moulin Rouge, και του Debussy «Του Golliwog είδος χορού», μέρος της σουίτας Παίδων, ήταν ένα νεύμα να Chocolat ο διασκεδαστής. Ζελέ του Robertson εδώ και πολύ καιρό που σχετίζονται με το αρχείο καταγραφής Golliwog και ins και άλλα αναμνηστικά που έχει πουλήσει. Εμφανίζονται στη Φλωρεντία K. Upton του «δύο Ολλανδικά κούκλες» σε μια Golliwog, και έχω δει παραδείγματα από τη Γερμανία (Steiff), οι Ηνωμένες Πολιτείες, Αγγλία και Νότια Αφρική.
 

Μαύρο αναμνηστικά κούκλες και φιγούρες είναι ευρέως συλλέγεται και περιλαμβάνουν Mammy κούκλες κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, συχνά πωλούνται ως αναμνηστικά στη Νέα Ορλεάνη και αλλού. Άλλες κούκλες Mammy είναι πορτρέτα ηθοποιός Hattie McDaniel, ο οποίος έπαιξε Mammy σε φύγει με τον άνεμο. Μις McDaniel ήταν η πρώτη αφρικανική αμερικανική ηθοποιός για να κερδίσει το Όσκαρ για το ρόλο της, αλλά ήταν επίσης ένας συλλέκτης άπληστος κούκλα και ένα στυλό φίλε μου φίλος, κούκλα συγγραφέας και καλλιτέχνης R. Lane Herron.
 
Κούκλες από την Αφρική και την Καραϊβική απεικονίζουν την ποικιλόμορφη φύση και την προέλευση των κούκλες του χρώματος. Η Αφρική έχει μια πλούσια ιστορία της κούκλες, είδωλα και μάσκες που επηρέασαν τον Πικάσο και οι κυβιστές. Αυτές οι κούκλες είναι κατασκευασμένα από ξύλο, σίδηρο, άλλα μέταλλα, πανί, κερί μέλισσας, φλοιοί, όλα τα είδη των φυσικών υλικών, και χάντρες. Μια ενδιαφέρουσα άσκηση είναι να συγκεντρώσει εικόνες ή παραδείγματα κούκλες και αγάλματα κατασκευασμένα σε χώρες της Αφρικής από καλλιτέχνες της Αφρικής και την ομάδα τους δίπλα σε μια ποικιλία από μαύρο κούκλες αποτελούν άλλα μέρη του κόσμου. Η ποικιλία του αφρικανικού κούκλες είναι εκπληκτική, αλλά συχνά, οι κούκλες από άλλα μέρη του κόσμου είναι απλώς βαμμένο μαύρο ή καφέ. Είναι μια ενδιαφέρουσα μελέτη του πώς οι άνθρωποι της Αφρικής θεωρούν τους εαυτούς τους, και πώς να τα δείτε μερικά άλλα μέρη του κόσμου.
 
Ακόμα, μαύρο ή καφέ μπισκ κούκλες και παλαιές ξύλινες κούκλες είναι επίσης πράγματα της ομορφιάς. Μια εθνοτική papier mache κούκλα αποδίδεται Bru της συλλογής Rosalie Whyel και αντιπροσωπεύει μια φυλετική γυναίκα φοράει δέρμα και χάντρες. Θα μπορούσε να είναι η αξιοπρεπής γυναίκα που σχετίζονται με Kurtz στο «Η καρδιά του σκότους». BRU κούκλες και κούκλες μόδας γαλλικής καφέ bisque είναι εκπληκτική, όπως automatons σαν Zula το φίδι γόης. Zula παρατραβηγμένο μόλις το ένα τέταρτο του ένα εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία, και μια ελαφρά εκδορά, biracial Jumeau έκθεση κούκλα έχει αποτιμώνται σε $250.000. Κεφάλια κατεψυγμένα Charlottes μαύρο και η Κίνα έχουν μια γοητεία που όλες τους ανήκει και να κάνει μια καταπληκτική συλλογή. Μαύρο κερί κούκλες και φιγούρες βρεφονηπιακό σταθμό των τριών βασιλιάδων συχνά παρέχουν ασυνήθιστη προσθήκες στις συλλογές κούκλα. Κουκλοθέατρο και μαριονέτες είναι επίσης καταπληκτική ευρήματα. Για περισσότερα από αυτά, αναθεώρηση Mary Hillier είναι βιβλία κερί, αυτομάτων, κούκλες και κούκλα ιθύνοντες, και Chloe Preston και το Peek-A-αποδοκιμασίες. Επίσης, ελέγξτε έξω ποιος κέρδισε τη δεύτερη θέση στο Omaha για Μουσείο του Lenon Χόιτε, θεία Len, μόλις στο Χάρλεμ.
 
Vintage μαύρο κούκλες περιλαμβάνουν εκδόσεις του Τέρι Λι, Nancy Ann Storybook κούκλες, ομιλητικός Cathy, Drowsy, Barbie, Barbie φίλων καθώς και πρωτότυπες δημιουργίες όπως Malaika Αφρο, Ayoka και άλλοι από Annette Himstedt, Phillip Heath κούκλες, Shindana toy μωρά, Ashanti, Φλωρεντία Griffith Joyner, Τζούλια, Νταϊάνα Ρος, Redd Foxx, Jimmie Walker, Flip Wilson, Josephine Baker, Μάικλ Τζόρνταν, Μάικλ Τζάκσον, Fat Albert και το Cosby Kids , Πεταλούδα McQueen, M.C. σφυρί, και ο Steve Urkel.
 
Μόνο αυτές τις κούκλες να πει μια καταπληκτική ιστορία. Μουσεία είναι αφιερωμένο σε αυτούς, και βιβλία γράφονται για τους. Όπως όλες οι κούκλες, αξίζουν να επιμεληθεί, συλλέγονται και διατηρούνται ως ιστορικά αντικείμενα της ίδιας της ανθρωπότητας.
 
 
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment