Tuesday, April 4, 2017

Sherman ΣμιθΣτις 22 Σεπτεμβρίου 1907, ένα εκπληκτικό ξυλογλύπτη / κούκλα καλλιτέχνη που ονομάζεται Sherman Σμιθ γεννήθηκε. Για πολλά χρόνια, το έργο του ήταν άγνωστη. Τώρα, υπάρχει μια ακμάζουσα ενδιαφέρον σε eBay στις δημιουργίες του. Συλλέκτες ειδικεύεται σε του ξύλινες κούκλες, και ξύλινες κούκλες με μπισκ κεφάλια, μερικές αντίκες και μερικά καλλιτέχνη αναπαραγωγές από Phyllis πάρκο και Τζίν Τζόνσον.

Πρώτη μου συνάντηση με μια κούκλα Σμιθ έλαβε χώρα το 1975, όταν επισκεφτήκαμε την τώρα defunct Αγαπητέ κλινική Ντόλυ, το ένα από τα νοσοκομεία μας τοπικό κούκλα. [Τη διάλυση του νοσοκομείου κούκλα θα είναι ένα άλλο θέμα]. Ο ιδιοκτήτης πωλούνται λίγες κούκλες και ανταλλακτικά τώρα και τότε, αλλά ενώ ήταν μια υπέροχη κυρία με μια πρώτης τάξεως συλλογή [Bru, Jumeau, πλήρη Schoenhut οικογένειες, σπάνια Κίνα, κερί και Parian, όλα μέντας!]? ήταν ένα τρομερό κούκλα σνομπ. Από τότε που ήμουν έφηβος, είχε ελπίδες για μένα, αλλά αυτή sneered σε κεφάλι μου μικρό lowbrow Κίνα ότι χρειάζονται ανταλλακτικά. Πούλησε μου την κούκλα Smith, περίπου 8 ίντσες, με πορσελάνη «Μαρία Αντουανέτα» κεφάλι για περίπου 12.00. Η μαμά μου ξεφλούδισαν έξω, ακόμα κι αν νόμιζε ότι η τιμή ήταν υψηλή. Μια παρόμοια κούκλα πωλούσε σε eBay για 225,00 αυτή την εβδομάδα. Έχω δει τόσο υψηλές όσο 350,00.

Ο κ. Smith ξεκίνησε κάνοντας κούκλες και σκάλισμα μετά από μια καρδιακή προσβολή το 1955. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ήταν στο υπόλοιπο κρεβατιών για τρία χρόνια. Τα πρώτα έργα ήταν σε σχήμα καρδιάς καρφίτσες και σύμπλεξη αλυσίδες, καλές ασκήσεις για έναν άνθρωπο ο οποίος είχε μια whittler από ηλικία 8. Σύντομα, αυτός κερδίζοντας βραβεία και ενέπνευσε να χαράξει μια κούκλα που εμφανίζεται σε ένα περιοδικό σκάφος. Ένας σχολαστικός τεχνίτης, Smith πέρασε ένα έτος τελειοποίηση του κούκλα καθιστώντας τις δεξιότητες. Του πρώτου κούκλες ήταν έως 24 ίντσες υψηλό? αυτά είναι σπάνια και μπορεί εντολή πάνω από 1.000,00 δολάρια. Σύντομα αποφάσισε να χαράξει κούκλες μεταξύ ½ ιντσών και 7 ίντσες. Κούκλες Smith ποτέ δεν ήταν ντυμένοι, και δεν υπογράφηκαν οι πρώτες κούκλες. Υπογράφηκαν αργότερα παραδείγματα που κάνει στη δεκαετία του ' 60. Σκάλιζε Hitty, Μις ενότητας, Mary Poppins και άλλους χαρακτήρες. Αυτός πιέτα χτένα κούκλες και μικροσκοπικά καρφίτσες με ξύλινες κούκλες τους. Ήταν αριθμημένες τις καρφίτσες. Αυτός άρχισε να κάνει τα σώματα με μπισκ κεφάλια. Κάποιοι είχαν αρχικά του, κάποια όχι. Αυτά τα μπισκ με επικεφαλής κούκλες μοιάζουν με κεφάλια Κίνα 1850 με ξύλινα σώματα που εμφανίζονται στα βιβλία του John Noble. Σκάλιζε μια κούκλα αναμνηστικά για την UFDC το 1963 ονομάζεται Μις Angelita, και Patty Reed της κούκλα για τη λέσχη κούκλα του Σακραμέντο. Αυτή η κούκλα εκπροσώπησε την κούκλα που ανήκουν σε ένα από τα ατυχή παιδιά η Donner κόμμα. Angelita Μις πωλούνται για 179.00 στο eBay το 2012. Υπάρχει μια λέσχη κούκλα του Sherman Smith, και έχω ένα Raggedy Ann έκαναν, με το λογότυπό τους, μια ξύλινη κούκλα και το όνομά του κεντημένο στο σώμα της κούκλας.

Smith πέθανε το 1977, μόλις δύο χρόνια μετά αγόρασα μου πρώτα κούκλα Smith. Λίγο μετά, ένα 5 ιντσών, ανυπόγραφο Penny ξύλινο μέλος μου Μαρία Αντουανέτα. Δύο δίδυμα μπισκ τεσσάρων ιντσών με επικεφαλής εντάχθηκαν τους πέρυσι. Τιμές έχουν καρφώσει στο eBay? Βλέπω κυμαίνεται από 95.00 για μικρές κούκλες με μπισκ κεφάλια, έως 400,00 χαρακτήρες με μπισκ κεφάλια σαν Λίνκολν. Τώρα, υπάρχουν βιβλία, ενημερωτικά δελτία και άρθρα σχετικά με το έργο του. Μια αναζήτηση στο Internet θα παρέχουν πολλές καλές πηγές για να μάθετε σχετικά με αυτό το ταλαντούχο κούκλα maker. 

No comments:

Post a Comment