Friday, March 3, 2017

Ιαπωνικό Φεστιβάλ Κούκλας ADC Μαρτίου στήλη
Ellen τσαγκάρης
 
Η Γιαπωνέζα Κουκλα φεστιβάλ και ιαπωνικές κούκλες


 
Αν έχετε διαβάσει Rumer Godden του Miss ευτυχία και Μις λουλούδι, ξέρετε ότι τα κορίτσια Φεστιβάλ στην Ιαπωνία, επίσης γνωστή ως το Φεστιβάλ της κούκλας, λαμβάνει χώρα στις Μάρτιος 3d. Σήμερα, η Hina Matsuri γιορτή γιορτάζεται επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Λαμβάνουμε μια διαφήμιση από ένα ιαπωνικό σούπερ μάρκετ κάθε εβδομάδα και διαφήμιση της εβδομάδας για την πρώτη Μαρτίου Προτεινόμενα γλυκά και ειδικές τροφές για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της κούκλας. Αυτά τα τρόφιμα περιλαμβάνουν shirozake, ζύμωση του ρυζιού sake, μικροσκοπικά κροτίδες, αρωματισμένο με ζάχαρη ή σόγιας σάλτσα, μια σούπα αλμυρή με μύδια, και κέικ ρυζιού. Πολιτιστικά, αυτό είναι μια εξοχική προφανώς ζωντανός και καλά μεταξύ των ιαπωνικών οικογένειες. Για πληροφορίες σχετικά με το Hina Matsuri και άλλες κούκλες, θα ήθελα να συστήσω το Μουσείο κουκλών Γιοκοχάμα site, και έργα του Άλαν Scot πατέ και Lea Baten. Pat Smith, επίσης, έγραψε ένα βιβλίο για την Asian ΚΟΥΚΛΕΣ. Αν δεν έχετε διαβάσει Rumer Godden του Miss ευτυχία και Μις λουλούδι και Δαμάσκηνο μικρή σχετικά με το φεστιβάλ και τη ζωή της τρεις ιαπωνικές κούκλες, θα πρέπει να. Godden άρεσε κούκλες και πραγματικά είχε την ιαπωνική κούκλα σπίτι χτισμένο και διαμορφωμένο να εμπνέουν. Huguette Clark, η διάσημη κληρονόμος απομονωμένος και συλλέκτης, είχε ένα αρχιτεχνίτη δημιουργούν ειδικά Ιαπωνικά κούκλα σπίτια για εκείνη καθώς και.
 
Το Φεστιβάλ ημερομηνίες της περιόδου Heian (794-1192). Διακοσμητικά κούκλες λαμβάνονται έξω μια φορά το χρόνο και κατόπιν βήματα που καλύπτεται στο κόκκινο πανί. Κούκλες που αναπαριστούν ο κύριος και η κυρία του ανακτόρου είναι διατεταγμένα στο πάνω ράφι. Άλλες κούκλες που αναπαριστούν τους συνοδούς και τους μουσικούς είναι τοποθετημένα τα βήματα μαζί με μινιατούρα αξεσουάρ. Σύμφωνα με Ιαπωνικά-city.com, η προέλευση του Φεστιβάλ τα κορίτσια ημερομηνία από ένα αρχαίο έθιμο επιπλέουν Hina κούκλες από άχυρο προς τον ωκεανό. Η πεποίθηση ήταν ότι οι κούκλες περιείχε κακά πνεύματα, και ότι, όπως μετοχοποιηθεί μακριά, το μετέφερε τα πνεύματα με τους έξω στη θάλασσα. Το έθιμο αυτό ονομαζόταν Hina nagashi ή κούκλα επιπλέουν.
 
Σύμφωνα με τον Alan Scott πατέ σε άρθρο του ματσούρι Hina? Κούκλες από τα Ιαπωνικά κορίτσια ημέρα γιορτής, κούκλες έχουν σημαντικό για την ιαπωνική κουλτούρα για πάνω από 13.000 χρόνια. Πατέ επεσήμανε ότι η κούκλα στην κορυφαία βαθμίδα της οθόνης Hina είναι ο κύριος και η κυρία, και δεν αναφέρονται ως αυτοκράτορα και αυτοκράτειρα κούκλες στην Ιαπωνία. Άλλες κούκλες και τα σχετικά στοιχεία σημαντικά για την ιαπωνική κουλτούρα είναι μαριονέτες Μπουνράκου, κούκλες Kokeshi από ξύλο, Hakata κούκλες από πηλό από την πόλη ή Hakata, Καμπούκι ηθοποιούς και ηθοποιούς, netsuke σήμαινε να δεθεί στο τέλος της ζώνες, και μικροσκοπικά κούκλες κατασκευασμένα από βαμμένο ρύζι πυρήνες. Κούκλες χαρτί είναι μια άλλη ιαπωνική παράδοση όπως μηχανικές φιγούρες που ονομάζεται Karakuri που είναι μικρά, ρεαλιστική ρομπότ που σερβίρει τσάι. Σαμουράι και άλλα μυθικές φιγούρες γιορτάζουν το αγόρι του Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε 5 Μαΐουου. Φιλία κούκλες ήταν πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920, και αμερικανική κούκλες στάλθηκαν στην Ιαπωνία στο exchange.
 
Καλλιτέχνης R. John Wright έχει δημιουργήσει όμορφα Ιαπωνικά παιδιά γράψανε για το Toy Shoppe, και γαλλικά automatons εμπνεύστηκαν από την ιαπωνική γκέισα. Κατασκευαστές γερμανικό δημιούργησε επίσης τους εκδοχές της Ασίας και της Ιαπωνίας κούκλες. Κάποια Vintage ιταλική κούκλες αντιπροσωπεύουν Μάνταμ πεταλούδα και φορούν την παραδοσιακή κιμονό. Effanbee έκανε μια έκδοση βινυλίου του Μάνταμ πεταλούδα της δεκαετίας.
 
Όπως έδειξε μια πρόσφατη Theriault της δημοπρασίας από σπάνιες παλαιές ιαπωνικές κούκλες, εξακολουθεί να υπάρχει ένα ζωηρό ενδιαφέρον για αυτές τις κούκλες. Την Takara Barbie και Ιαπωνικά ρομπότ και Manga κούκλες είναι δημοφιλείς, εμπνευσμένη από το vintage ξαδέλφια τους. Αδελφοί Morimura έκανε μπισκ κούκλες στο στυλ της γερμανικής μπισκ βρέφη και παιδιά και κούκλες πέτρα μπισκ δεκάρα που κατασκευάζεται στην Ιαπωνία ήταν πολύ δημοφιλής κατά τη διάρκεια της 30 και 40 ετών. Ζελατίνα κούκλες παιχνίδια nad rr4om Ιαπωνία είναι πολύ δημοφιλής με τους συλλέκτες, όπως μπισκ κούκλες και ειδώλια που χαρακτηρίζεται «Κατέλαβαν την Ιαπωνία, «ενώ η συνδεδεμένη μέλη κατέλαβαν τη χώρα λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μπάλα αρμό κούκλες γίνονται σήμερα στην Ιαπωνία, και υπάρχει μια ενεργή κοινότητα των συλλεκτών κούκλα εκεί, συμπεριλαμβανομένων των ναών αφιερωμένη η αποτέφρωση φθαρεί κούκλες. Της Shirley Temple ζωή μεγέθους σπίτι Ιαπωνικά κούκλας retuned μετά τη δημοπρασία 2014 της συλλογής. Ναός είχε ένα μεγάλο αριθμό από ιαπωνικές κούκλες στη συλλογή της, που ήταν από τα αγαπημένα της. Αυτό 3d Μαρτίου, βγάλε ιαπωνικές κούκλες σας, και αν δεν έχετε ένα πραγματικό σύνολο Hina κούκλες, τους τακτοποιεί γύρω από μια καλή εικόνα, εξυπηρετούν τα τρόφιμα μινιατούρες και τιμά μια παράδοση που χρονολογείται του 9ου αιώνα.
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment