Wednesday, September 7, 2016

Πώς επιλέγεται μια συλλογή μας λέει κάτι σχετικά με το πρόσωπο. [Choosing to Collect]

Πώς επιλέγεται μια συλλογή μας λέει κάτι σχετικά με το πρόσωπο. Μια συλλογή κούκλα είναι ένα πορτρέτο της επιμέλεια. Στην πραγματικότητα, ένας κλάδος του η σχετικά νέα πειθαρχία η μελέτη του υλικού πολιτισμού ερωτήματα γιατί ένας συλλέκτης επιλέγει να προσθέσετε ένα αντικείμενο στη συλλογή της. Πώς επιλέγεται το στοιχείο είναι εξίσου σημαντικό.
Σχεδόν 70 χρόνια πριν όταν οι συλλέκτες κούκλα έγινε οργανωμένη, πολλοί συλλέκτες απολαμβάνουν τη συλλογή όλα τα είδη των κούκλες. Η δημοσίευση από Kimport, «Κούκλα μιλήσουμε» ήταν ένα αληθινό μικρόκοσμο από τα πολλά, πολλά είδη των κούκλες και συναφών ειδών άνθρωποι που απολαμβάνουν τη συλλογή. Πρώιμους, Eleanor St. George, Κλάρα Hallard Fawcett, Janet Pagter Johl, Luella Hart, Mary Hillier και John Noble, τόνισε ποικιλία. Ελένη νέοι επίσης διερευνηθεί κούκλα κάνοντας και ενδιαφέροντα παιδιών στη συλλογή κούκλα. Για να παραφράσω Eleanor St. George, κούκλα συλλέκτες ήταν ποτέ single-minded άνθρωποι.
Είναι λυπηρό ότι συλλέκτες έχουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, να εξευτελίζονται τα πρωτοπόρα βιβλία από αυτούς τους συγγραφείς. Να χλευάζουν στις επιλογές τους για τη συλλογή, και υπερβολική εκλεπτυσμένη γεύση τους έχει λίγο πολύ κούκλα-εγκλωβιστούμε τους σε μια γωνία. Απλά δεν βρίσκουν τίποτα για τη συλλογή, εκτός και αν είναι σούπερ πλούσιοι, και στη συνέχεια να ευτυχώς περιορίσουν από μόνα τους τα στοιχεία που είναι $10.000 και πάνω.
Είμαι θύμισε ένα σχόλιο από έναν από τους ιδρυτές του μαγεμένο στιγμή κούκλα Μουσείου που αναφέρεται για ένα βίντεο στο YouTube ότι Μάζεψε τα πάντα, επειδή αυτή σχεδιάζει ένα Μουσείο, και χρειαζόταν τα στοιχεία για να διηγηθεί την ιστορία της κούκλες και τους ιδιοκτήτες και κατασκευαστές.

Ακριβώς!
Ακόμα, μπορούμε να δημιουργήσουμε Μικρόκοσμοι από μουσεία, έξυπνα επιλέγοντας τι είναι διαθέσιμο και τι είναι στον προϋπολογισμό μας. Μιας κούκλας πορσελάνης είναι ακόμα απαραίτητη αν θέλουμε να εκπροσωπήσει την ιστορία της κούκλες. Πορσελάνη και κεραμικά κούκλες επανάσταση του κλάδου και είναι από τα πιο αναζήτησε μετά κούκλες σήμερα. Αυτό που βρίσκω ενδιαφέρον είναι ότι ο τύπος της κούκλας πορσελάνης ενδέχεται να επιλέξουμε να προσθέσετε λέει κάτι για εμάς. Ίσως μπορούμε να προσθέσουμε μια παλαιά γαλλικά ή Γερμανικά μπισκ κούκλα. Ίσως έχουμε μόνο μία, ή ένα από το καθένα, αλλά αντιπροσωπεύει το είδος. Αν θέλουμε να έχουμε μια πιο περιεκτική ιστορία της γαλλικής κούκλα ιθύνοντες, θα μπορεί να περιλαμβάνει μια αντίκα ή δύο, αλλά αν το κόστος είναι απαγορευτικό, ή η κούκλα είναι σπάνιες, μπορεί να κάνουμε μια κούκλα να εκπροσωπεί ό, τι λείπει. Εμείς θα μπορούσε να αγοράσει μια κούκλα από έναν καλλιτέχνη αναπαραγωγής όπως η άψογη και υπέροχη Μπράνκα Scharli, ή θα μπορούσε να επιλέγουμε την απόδοση ενός καλλιτέχνη μιας κούκλας πορσελάνης. Ακόμη και μια μάζα που παράγεται κούκλα ή ένα «Walda» στα παλιά ρούχα ντεμοντέ συμβάλλει στο παράθυρο διαλόγου από την ιστορία της κούκλες αντιπροσωπεύοντας ένα κεραμικό παράδειγμα.

Ελένη νέοι πρότεινε κάνοντας ή σκάλισμα απλές ξύλινες κούκλες θα ξεκινήσω την ιστορία των ξύλινων κουκλών, Queen Anne's, πρόσδεση και woodens, ενώ εκείνη συνιστάται κερί ειδώλια να εκπροσωπήσει το κερί κούκλες που είναι συχνά τόσο φευγαλέα στους συλλέκτες.
Αρχαία κούκλες, όπως Ushabti ή τα αριθμητικά στοιχεία του Venus εκπροσωπούνται σε ορισμένες συλλογές σύγχρονης ρεπλίκες ή καλές φωτογραφίες, ή ακόμη και τα βιβλία ή κούκλες χαρτί. Μεσαιωνική κούκλες θα μπορούσαν να αντιπροσωπευθούν με αριθμούς Nativity, αναγέννηση αγγέλους ή χειροποίητο παραδείγματα.


Διεθνείς κούκλες αφθονούν? Αυτοί είναι συχνά απορριφθεί ως «τουριστική» και uncollectable. Διαφωνώ κατηγορηματικά για πολλούς λόγους. Αυτές οι κούκλες κινήσει πολύτιμες συζητήσεις της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας. Είναι εξαιρετικό εκπαιδευτικά εργαλεία, και είναι συχνά τα τελευταία ίχνη των πολλών πολιτισμών και λαϊκές παραδόσεις. Laura Starr στο βιβλίο η κούκλα (1908) περιγράφει πολλά κούκλες που αναπαριστούν ανθρώπους που δεν υφίστανται πλέον ως μια πολιτιστική ομάδα.Όλα αυτά είναι κατά τη γνώμη μου, θα ήθελα να πω τη συλλογή μου τρέχει από το μεγαλείο του γελοίου, και έχω προσπαθήσει να αντιπροσωπεύουν όσες κούκλες και είδη όπως μπορώ. Είμαι σχεδιάζει ένα Μουσείο, και αρκετά περισσότερα βιβλία, αλλά επίσης ποτέ να βαρεθείτε μαθαίνοντας για κούκλες, ακόμα κι αν είναι κούκλες μου δεν το κάνουν ή δεν μπορούν να κατέχουν. Η μελέτη των αντικειμένων πολιτιστικής κούκλες με συναρπάζει, και θα ακόμα κι αν δεν είχα οποιαδήποτε κούκλες.Ακόμα, ο καθένας έχει λίγες κούκλες, φιγούρες ή ειδώλια πεταμένα. Δεν υπάρχει δεν μπορώ να βρω ότι δεν τους έχουν τον πολιτισμό.
Έτσι, πάρτε την καρδιά. Αν θέλετε να συλλέγουν, να συλλέξει ό, τι θέλετε. Walda, Marque, Jumeau 201, Automatons, κούκλες χαρτί, Danbury μέντα, παλιά, νέα, πλαστική, ανατριχιαστικό, dumpster Κουκλίτσες, Barbie, Monster High, bobble κεφάλι, CPK, λαϊκή, κλπ., δεν πειράζει.


Συλλέγουν ό, τι σας αρέσει, και να επιλέξετε αυτόν τον τρόπο. Σκεφτείτε όπως μπορείτε να προσθέσετε στη συλλογή σας, ή την αναβάθμιση, ή ζιζανίων, τι κάνετε τις επιλογές σας λένε για σένα; Τι συμβάλλουν σε αυτό το καταπληκτικό χόμπι της συλλογής κούκλα.

No comments:

Post a Comment